Szkolenia teoretyczno-praktyczne odbywają się na zapleczu kuchennym, restauracyjnym i cocktail baru promu m/f POLONIA i obejmują następujące tematy: dla uczniów w zawodzie: technik żywienia i usług gastronomicznych: mięso wołowe, ryby, owoce morza, warzywa i owoce, carving – dekoracje z warzyw i owoców oraz desery; dla uczniów w zawodzie: technik hotlesrtwa – restauracja, bar – classic, bar – styl wolny FLAIR, bankiety, przyjęcia okolicznościowe oraz konferencje.
– W szkoleniach teoretyczno-praktycznych weźmie udział około 150 uczniów naszej szkoły – informuje Dyrektor CEZiT Gabriela Kopacka – Zajęcia specjalistyczne to niezbędny elementem kształcenia zawodowego. Dzięki możliwości, jakie stworzyła szkole firma UNITY LINE, uczniowie mają możliwość obserwowania pracy wysokiej klasy specjalistów różnych dziedzin, poszerzają swoją wiedzę teoretyczną i doświadczenie zawodowe.
Dyrekcja, grono pedagogiczne oraz uczniowie Technikum Zawodowego nr 1 w CEZiT w Świnoujściu składają serdeczne podziękowania firmie UNITY LINE oraz wszystkim pracownikom promu m/f POLONIA za organizację cyklu szkoleń.
Info, foto: Technikum Zawodowego nr 1 w CEZiT