Sylwestrowy dip z awokado i miętą Idealny do krakersów i nachosów!
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
Porcja: 1 miseczka
Czas: ok 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Składniki:
– dojrzale awokado 2 szt.
– Śmietana 12% (np. od OSM Piątnica) 4 łyżki
– sok z cytryny 1 łyżka
– świeża mięta 2 gałązki
– sól, pieprz i cukier do smaku
Wykonanie:
Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę i łyżką wyciągnąć miąższ. Następnie w misce rozdrobnić wszystko dokładnie widelcem. Kolejno dodać śmietanę, sok z cytryny i drobno posiekaną miętę. Na koniec przyprawić do smaku i wszystko razem wymieszać.
Rada: Jeśli twoje awokado jest twarde zmiksuj je przy pomocy blendera.
Ewelina Duchnik