Food trucki z całej Polski, dania kuchni z różnych stron świata oraz atrakcje dodatkowe już 21 i 22 kwietnia 2018 na terenie Portu Jachtowego. Festiwal Smaków Food Trucków zaprasza na smaczne powitanie wiosny. Organizatorzy zaprosili ponad 20 food trucków z daniami inspirowanymi kuchnią i kulturą wielu krajów świata.
Celem festiwalu jest promowanie idei slow foodu, czyli jedzenia przygotowanego ze świeżych, starannie dobranych produktów, „na oczach” klienta. Slow food to również kultura celebrowania posiłków, jedzenia bez pośpiechu. Festiwal Smaków Food Trucków odbywa się w wielu miastach Polski, a w tym roku po raz pierwszy zawita do Świnoujścia.
Food trucki, które przyjadą na festiwal z całej Polski, wyróżnia jakość, staranność przygotowywania potraw, świeże składniki, autorskie dodatki, a przede wszystkim pasja i oryginalny pomysł na menu. Dania przyrządzane są na miejscu, a goście mogą obserwować cały proces przygotowywania. Wkrótce pierwsze informacje o mobilnych restauracjach, które wezmą udział w rozpoczęciu sezonu food truckowego w Świnoujściu.
Poza masą pyszności na gości czekać będą atrakcje dodatkowe. Na festiwalu pojawią się strefy aktywności dodatkowych, m.in.:
– strefa dla dzieci,
– strefa chilloutu – muzyka, leżaczki, konkursy,
– zawody kulinarne z nagrodami,
– gra terenowa z nagrodami,
oraz wiele więcej.
Dodatkowo uczestnicy będą mogli wybrać „Najsmaczniejszego Food Trucka Festiwalu”.
Na gości czekać będą miejsca siedzące oraz zadaszenie na wypadek niepogody, gdzie wraz z przyjaciółmi i rodziną będzie można próbować wszystkich pyszności I edycji Festiwalu Smaków Food Trucków w Świnoujściu
Już teraz planujcie smaczne powitanie wiosny z food truckami.
Data: 21-22 kwietnia 2018
Godziny: sobota 11:00-21:00 i niedziela 11:00-20:00
Miejsce: Port Jachtowy w Świnoujściu
Wstęp bezpłatny.
Zapraszamy do śledzenia wydarzenia na FB:
https://www.facebook.com/events/356234414879232/