Autorska kuchnia w restauracji „Rondo”
Na początku nowego roku Świnoujście wzbogaca się o nową, oryginalną restaurację „Rondo”. Mieści się przy ul. Piastowskiej 35 i wchodzi w skład Kwartału Róży Wiatrów.
Starannie zaprojektowane i wykończone wnętrze z widokiem na kuchnię mieści stoły na trzydzieści kilka osób. W razie potrzeby można również wykorzystać sale konferencyjne. Jeszcze przed otwarciem „Ronda” zakontraktowano już pierwsze przyjęcia.
Szefem kuchni został Paweł Cieślak, bardzo młody kucharz z … bardzo dużym doświadczeniem zdobytym w renomowanych restauracjach Warszawy i Wrocławia. Wystarczy powiedzieć, że Paweł Cieślak jest uczniem Wojciecha Amaro, którego warszawska restauracja chlubi się gwiazdką Michelina.
– Moją ambicją jest tworzenie kuchni autorskiej, która spodoba się wymagającym gościom i … nie zrujnuje ich kieszeni. Menu będzie niezbyt długie i często zmieniane. Zgodnie z oczekiwaniami nie zabraknie elementów kuchni włoskiej. Specjalną kartę przygotowujemy dla dzieci.
Dorota Klupsz, dyrektor ds. sprzedaży spółki Arkada Inwest – operatora całego obiektu ma ciekawe plany organizacji spotkań tematycznych: muzycznych, literackich i oczywiście kulinarnych. Będzie to również miejsce promocji twórczości plastycznej.
Inwestorem całego obiektu jest Towarzystwo Budowlane Arkada, a wykonawcą Przedsiębiorstwo Budowlane Ciroko.
Materiał prasowy