„Kuchenne rewelacje z tradycją”

25 i 26 marca 2019 r. uczniowie klasy I oraz II TŻ i UG po raz kolejny mieli możliwość uczestniczenia w warsztatach kulinarnych w ramach projektu „Kuchenne rewelacje z tradycją”, które odbywają się w Centrum Współpracy Międzynarodowej w Grodnie. Cotygodniowe zajęcia zgłębiają wiedzę kulinarną naszych uczniów a także pozwalają nabyć umiejętności pracy na nowoczesnym sprzęcie gastronomicznym.Tematem warsztatów była dziczyzna. Młodzież korzystając z wieloletniego doświadczenia szefów kuchni przygotowała carpaccio z sarniny, comber z sarny z kaszotto z marynowanymi burakami i sosem z owoców leśnych, zupę gulaszową z mięsa dzika, hamburgery z dziczyzny a także lekki deser pochodzący z kuchni włoskiej Panna Cottę ze świeżymi owocami leśnymi.

----------

eswinoujscie w Google News - obserwuj nas - Świnoujście w sieci
----------

Powiązane posty

Świnoujście: Stan wody w porcie przekroczył o 40 cm stan alarmowy!

Świnoujście. Prawdziwy przegląd tygodnia

Świnoujście. Statystyki za 2024 – więcej narodzin niż zgonów – 10 % to śluby konkordatowe