„Kuchenne rewelacje z tradycją”

25 i 26 marca 2019 r. uczniowie klasy I oraz II TŻ i UG po raz kolejny mieli możliwość uczestniczenia w warsztatach kulinarnych w ramach projektu „Kuchenne rewelacje z tradycją”, które odbywają się w Centrum Współpracy Międzynarodowej w Grodnie. Cotygodniowe zajęcia zgłębiają wiedzę kulinarną naszych uczniów a także pozwalają nabyć umiejętności pracy na nowoczesnym sprzęcie gastronomicznym.Tematem warsztatów była dziczyzna. Młodzież korzystając z wieloletniego doświadczenia szefów kuchni przygotowała carpaccio z sarniny, comber z sarny z kaszotto z marynowanymi burakami i sosem z owoców leśnych, zupę gulaszową z mięsa dzika, hamburgery z dziczyzny a także lekki deser pochodzący z kuchni włoskiej Panna Cottę ze świeżymi owocami leśnymi.

----------

eswinoujscie w Google News - obserwuj nas - Świnoujście w sieci
----------

Powiązane posty

Świnoujście. MyTaxi jako pierwsze w Polsce wprowadza NIO ET5 do swojej floty!

Prognoza pogody dla Świnoujścia na weekend 16–17 listopada 2024

Świnoujście. Mieszkańcy obawiają się o swoje życie – Apelują do pani prezydent