Warsztaty w Grodnie

We wtorek 14 maja odbyły się kolejne warsztaty w Grodnie. Temat główny to czekolada, o której wiadomo, że poprawia nastrój, dodaje energii i likwiduje zmęczenie. O czekoladzie opowiadali z pasją cukiernicy z Pracowni Czekolady z Koszalina. Ostatni etap produkcji czekolady to temperowanie polegające na podgrzewaniu i schładzaniu masy czekoladowej dzięki czemu staje się ona błyszcząca i chrupka. Po tym zabiegu uczniowie pod opieka cukierników stworzyli przepyszne pralinki z nadzieniem z rokitnika i z mango. W ciągu kilku godzin powstały w Grodnie wspaniałe musy czekoladowe, torty, browni czekoladowe i sernik z białą czekoladą.

----------

eswinoujscie w Google News - obserwuj nas - Świnoujście w sieci
----------

Powiązane posty

Zablokowane ulice pod szkołami w Świnoujściu – Niepełnosprawni rodzice dzieci szkolnych ??

Uroczystość pasowania na ucznia na pokładzie ORP Poznań

Świnoujście. PRYMUS 2024! Najlepsi uczniowie i abiturienci świnoujskich szkół