Syrop fruktozowo-glukozowy – do czego jest wykorzystywany?

Syrop fruktozowo-glukozowy - do czego jest wykorzystywany?

Syrop fruktozowo-glukozowy – do czego jest wykorzystywany?

Syrop fruktozowo-glukozowy jest bardzo popularną substancją słodzącą wykorzystywaną w przetwórstwie i produkcji żywności na skalę przemysłową. Ze względu na słodki smak jest stosowany jako substytut cukru, jednak jego właściwości mogą wpływać niekorzystnie na organizm człowieka. Co warto wiedzieć o syropie fruktozowo-glukozowym?

Syrop glukozowo-fruktozowy – co to jest?

Właściwości syropu glukozowo-fruktozowego

Z technologicznego punktu widzenia syropy fruktozowe mają wiele zalet:

Syrop glukozowo-fruktozowy – gdzie go znajdziesz?

Syrop glukozowo-fruktozowy jest dodatkiem do:

----------

eswinoujscie w Google News - obserwuj nas - Świnoujście w sieci
----------

Powiązane posty

Fit Babcia recenzuje Rollmasażer po dziewięciu miesiącach używania

Gorączka Zachodniego Nilu w Polsce. Pierwszy przypadek zakażenia wirusem

Świnoujście. Śmigłowiec LPR wylądował w centrum miasta – niewiarygodna akcja ratowników